Hron má opäť svoju kráľovnú

O rieke Hron sa vlani písalo najmä negatívne, z dôvodu ekohavárie a následného úhynu nevyčísliteľných rozmerov. Teraz však konečne prichádza čas na pozitívnejšie správy!

Vďaka obrovskému úsiliu rybárskych nadšencov, podpore partnerských organizácií, SRZ, sponzorov, dobrých ľudí a ich zbierkam, ale aj mesta Žiar nad Hronom rieka opäť ožíva. V Hrone plávajú hlavátky, pstruhy, mreny, jalce, podustvy, nosále a veríme, že vďaka neresu v ústí potokov sa budeme onedlho tešiť aj z prírastkov, ktoré budú nosiť nálepku domáce.

Symbolicky na 1. mája sme znovu zarybňovali hlavátkou podunajskou. Rieku sme v jeseni a na jar zarybnili dostatkom podustvy, mreny, jalca, takže rybky nejdú do vody bez potravy. Navyše sme pristúpili k zarybneniu násadou v kategórií 1+ a 2+, tá nepotrebuje až tak veľa potravy. V polovici mesiaca prebehol aj úspešný neres podustiev, podmienky pre hlavátku, symbol nášho Hrona sú teda nastavené ideálne. Dúfajme, že sa im bude dariť a čoskoro sa v Hrone opäť bude dať pozorovať impozantná medená kráľovná.

Vďaka za to, že sme mohli toto zarybnenie realizovať, patrí pánovi Petrovi Sklenkovi z farmy Babica Pitelová za dodanie kvalitnej násady, Mestu Žiar nad Hronom a chalanom z Liptovského Hrádku a združeniu Catch me za finančnú pomoc a pomoc pri zarybnení.