3. Žiarsky kaprársky maratón ovládol český KRAKATIT (FOTO)

Mrazivé, premenlivé počasie prialo rekordným úlovkom

Už po tretíkrát sa na odstavnom ramene Hrona v Žiari nad Hronom konal veľký kaprársky maratón. Zúčastnilo sa ho 16 súťažných tímov z rôznych regiónov a vďaka dvom tímom z Českej republiky sa mohol opäť po roku pochváliť prívlastkom medzinárodný.

Maratón prebiehal od Utorka a vyvrcholil v Sobotu na pravé poludnie. V úvodný deň si tímy vyžrebovali sektory, ktoré sa pre nich stali na päť dní rybárskym domovom. O víťazovi rozhodol súčet váhy troch najťažších ulovených rýb, ale naprázdno neodišiel ani rybár, ktorý ulovil prvú bodovanú rybu a celkovo najťažšiu rybu pretekov.

Víťazmi druhého ročníka sa stali rybári z Českej republiky, Jan Sluka a Petr Kubiš, ktorým sa v Žiari tak zapáčilo, že sa vrátili opäť, ale ako súperi, každý s vlastným tímom. Priebeh súťaže poznačili výkyvy počasia a prvýkrát v histórii pretekárov prekvapil aj prízemný mráz. Chladné počasie ovplyvnilo aj aktivitu rýb, ktorých sa chytalo menej ako minulé roky, ale napriek tomu bola súťaž o čelo tabuľky mimoriadne vyrovnaná. Niekoľkokrát sa rybárom podarilo prekonať všetky doterajšie rekordy a najväčšie úlovky dosahovali skoro 17 kg!

Víťazi na prvých troch priečkach si odniesli hodnotné ceny a prvýkrát v histórii sa bojovalo aj o putovný pohár primátora mesta Žiar nad Hronom, ktorý bol zároveň miestenkou na 4. Žiarsky kaprársky maratón.

Na Sobotu organizátori pripravili veľký rybársky deň. Najmenších návštevníkov zabávali animátori a na svoje si prišli aj dospelí. Nechýbali pečené pstruhy, rybacie špeciality, hudba a bohatá tombola.

3. Žiarsky kaprársky maratón – konečné výsledky:

1. bodovaná ryba: Petr Kubiš (KRAKATIT) – 15,75 kg
Najťažšia ryba: Patrik Abrahám (Big fish carp team) – 16,73 kg

1. miesto: KRAKATIT (CZ) – 49,13 kg
2. miesto: Orthodox carp & Dr. Baits carp team Levice – 44,32 kg
3. miesto: Big fish carp team – 43,09 kg
4. miesto: Carp Team ZH – 36,39 kg
5. miesto: CT Hodruša – Hámre – 33,13 kg
6. miesto: Duo Láčes – 16,46 kg
7. miesto: UNI carp – 11,83 kg
8. miesto: Happy carp team – 10,54 kg
9. miesto: Carp Sport Team – 9,51 kg

10. – 16. miesto:
DEMA carp
CT Václavovci
CT Bukovina
Orthodox Carp team Žarnovica
Neberou.cz & Starbaits (CZ)
NEMAK carp
NB & Carp Sport Team

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.