Detské rybárske preteky 2018

Detské rybárske preteky sa konali v Sobotu, 05. 05. 2018, na VN Zákruty v Lovči. Vďaka peknému počasiu sme sa tešili najväčšej účasti mladých rybárov za posledné 4 roky! Celkovo sa pretekov zúčastnilo 20 detí a 17 dospelých, ktorí súťažili v dvoch kategóriách.

Hodnotenou rybou bol kapor, ktorý musel spĺňať minimálnu lovnú mieru 40 cm. Za každý 1 cm dĺžky kapra, ktorého ulovil detský pretekár, získal 1 bod a v prípade úlovku u doslepého člena tímu 0,5 boda. Na záver sa hodnotilo v dvoch kategóriách: dieťa + dospelý a deti samostatne. Odovzdávali sme aj individuálne ocenenia v kategóriách najmladší účastník pretekov a najväčšia ryba ulovená detským pretekárom.

Deti:

1. miesto: Kristínka Urbanská – 238 bodov

2. miesto: Miroslav Minka – 202 bodov

3. miesto: Michal Šalka – 184 bodov

Dvojice dieťa + dospelý:

1. miesto: Michal Šalka a Ivan Čech – 259 bodov

2. miesto: Miroslav Minka, Miroslav Minka – 249,5 bodu

3. miesto: Timotej Dušička, Martin Karaska – 240,5 bodu

Najväčší ulovený kapor: Kristínka Urbanská – 60 cm

Najmladší účastník pretekov: Maroš Gáfrik

Sme veľmi radi, že účasť detských pretekárov narastá a teší nás, že záujem o rybárstvo stúpa aj u dievčat, ktorých prišlo tento rok do Lovče päť. Zaujímavosťou podujatia bol súboj rodiny Hrončekovcov, kde súťažili samostatne v dvojiciach mama s dcérou a otec so synom. Z tohto rodinného zápolenia vyšiel najlepšie syn Martin, ktorý vyhral pred mamou, ktorá sa tešila z úlovku a bodovala ako prvá, otcom a sestrou 🙂 Vďaka štedrým sponzorom sa nám podarilo pripraviť pre deti množstvo lákavých cien a ani tento rok nikto neodchádzal naprázdno! Po ukončení pretekov bolo pre účastníkov pripravené občerstvenie formou guláša.

Fotogalériu z podujatia nájdete v albume na Facebooku: https://www.facebook.com/pg/mosrzziar/photos/?tab=album&album_id=1681291875272292